martes, 10 de enero de 2017

ULLADA ALS VIDEOJOCS: BROKEN SWORD: LA LEYENDA DE LOS TEMPLARIOS

CATALÀ

ULLADA ALS VIDEOJOCS: BROKEN SWORD: LA LEYENDA DE LOS TEMPLARIOS

Em fa especial il·lusió començar aquesta sèrie d’articles sobre videojocs i també estrenar aquest blog amb uns comentaris (no és exactament un anàlisi ja que està basat en la subjectivitat) sobre aquest meravellós joc publicat el 1996 per Revolution Software. Aquest va ser el primer joc que vaig jugar a la meva vida i un dels jocs que més cops he acabat i que m’encanta repetir de tant en tant.

El primer joc de la saga Broken Sword va aparèixer el 1996, Charles Cecil va fer una obra mestra, una aventura gràfica diferent seriosa, amb algun toc còmic però amb un caràcter adult (diferenciant-se així de les aventures de Lucas Arts, meravelloses també, ja en parlarem). Aquest meravellós gènere (el meu favorit dintre dels videojocs) li venia que ni pintat a aquesta història, el point and click era moda estava arribant al seu zenit i Revolution Software el implementaren a la perfecció.

En la història, George Stobbart, un advocat nord americà viatja de vacances a París on es víctima d’una explosió en un cafè. A partir d’aquest moment, el seu esperit d’aventurer i les seves ganes de descobrir la veritat el fan viure moltes aventures i anar a un fotimer de llocs, des de Irlanda a Síria passant per Espanya i com no, molts indrets (ficticis) de la ciutat de París. En la seva història s’anirà trobant uns personatges secundaris genials que aporten moltíssim a la història. El més destacat, Nicole Collard, la coprotagonista de la història, una periodista interessada en buscar aquella història que la faci avançar professionalment. Però a part, l’antagonista, Khan, on dels millors antagonistes que a dia d’avui he vist en videojocs. Lobineau, un estudiant impertinent, que tant pels seus comentaris cap a Nicole (arriben a un límit en la segona part del joc) i l’actitud de George, fan sentir repulsió per ell. A partir d’ací, Moué i Rosso, la parella de policies que investiguen el cas i que aporten un toc de surrealisme al videojoc, al igual que Falp i Guido, dos matons que trobem al hotel. Tots absolutament tots els personatges que trobem a Irlanda son meravellosos, al igual que els de Síria, mentre que la Comtessa de Vasconcellos  i el seu majordom es fan una miqueta pesats.

És un joc amb una història principal genial i mil petites històries en cadascun dels escenaris que visitem que ho completen, cap cosa està de més, res sobra, tot forma una gran obra que no és gens pesada. Els puzles son enginyosos i a vegades estressants, com l’escena de Khan al penya-segat de Síria Una gran varietat d’escenaris, des d’un castell a Irlanda a un Hospital a París, passant per casa de Nicole, un bar o un museu.

En definitiva, una experiència totalment recomanable encara a dia d’avui ja que gràficament és un joc molt correcte, amb una gran paleta de colors i  molt fàcil d’aconseguir, a més, té una segona part “Las fuerzas del mal” també genial (de la resta prefereix-ho no fer comentaris).

CASTELLANO

OJEADA A LOS VIDEOJUEGOS: BROKEN SWORD: LA LEYENDA DE LOS TEMPLARIOS

Me hace especial ilusión empezar esta serie de artículos sobre videojuegos y també estrenar este blog con unos comentarios (no es exactamente un análisis ya que está basado en la subjetividad) sobre este maravilloso juego publicado en 1996 por Revolution Software. Este fue el primer juego que jugué en mi vida y uno de los juegos que más veces he terminado y que me encanta repetir de tanto en tanto.

El primer juego de la saga Broken Sword apareció en 1996, Charles Cecil hizo una obra maestra, una aventura gráfica seria, con algún toque cómico pero con un carácter adulto (diferenciándose así de las aventuras de Lucas Arts, maravillosas tambien, ya hablaremos). Este maravilloso género (mi favorito dentro de los videojuegos) le venía que ni pintado a este historia, el point and click era moda, estaba llegando a su cenit y Revolution Software lo implementaron a la perfección.

En la historia, George Stobbart, un abogado norte Americano viaja de vacaciones a París donde es víctima de una explosión en un café. A partir de este momento, su espíritu de aventurero y sus ganas de descubrir la verdad al hacen vivir muchas aventuras e ir a un gran número de lugares, desde Irlanda a Siria pasando por España y como no, muchos lugares (ficticios) de la ciudad de París. En su historia irá encontrando unos personajes secundarios geniales que aportan muchísimo a la historia. Lo más destacado, Nicole Collard, la coprotagonista de la historia, una periodista intereresada en buscar aquella historia que le permita avancar profesionalmente. Pero aparte, el antagonista, Khan, uno de los mejores antagonistas que a día de hoy he visto en videojuegos. Lobineau, un estudiante impertinente, que tanto por sus comentarios hacia Nicole (lleguen a un límite espectacular en la segunda parte del juego) y la actitud de George, hacen sentir repulsión por él. A partir de ahí, Moué y Rosso, la pareja de policías que investigan el caso y que aportan un toque de surrealismo al videojuego, al igual que Falp y Guido, dos matones que encontramos el hotel. Todos absolutamente todos los personajes que encontramos en Irlanda son maravillosos, al igual que a los de Siria, mientras que la Condesa de Vasconcellos y el su mayordomo se hacen un tanto pesados.

Es un juego con una historia principal genial y mil pequeñas historias en cada uno de los escenarios que visitamos que lo completan, nada está de más, nada sobra, todo forma una gran obra que no es nada pesada. Los puzzles son ingeniosos y a veces estresantes, como la escena de Khan en el acantilado de Siria Una gran variedad de escenarios, desde un castillo en Irlanda a un hospital en París, pasando por casa de Nicole, un bar o un museo .




En definitiva, una experiencia totalmente recomendable aún a día de hoy, ya que gráficamente es un juego muy correcto, con una gran paleta de colores y muy fácil de conseguir, además, tiene una Segunda parte "Las fuerzas del mal" maravillosa (del resto prefiero no hacer comentarios).

No hay comentarios:

Publicar un comentario